De middag excursies voor de Discon 2023 zijn de volgende:

1. Varen met dijkgraaf over het Veerse meer

We schepen in op de Madeleine voor een ruim twee uur durende rondvaart op het Veerse Meer. Toine Poppelaars, dijkgraaf Waterschap Scheldestromen, zal ons meenemen in de wondere wereld van het Veerse Meer en wat het Waterschap daarmee te maken heeft. Toine is voormalig lid van Gedeputeerde Staten Zeeland en fietst graag over Walcheren vanuit zijn woonplaats Veere. Hij is een begenadigd verteller en na zijn inleiding is hij beschikbaar voor vragen. Geniet van het Veerse Meer, het gezelschap en het enthousiasme van Toine. Denk eraan dat het op het water altijd een paar graden koeler is, dus een vestje of trui kan geen kwaad. 

2. Stadswandeling

Onder enthousiaste begeleiding van een deskundige gids maken we een wandeling door en rond de historische stad Veere. Hoewel niet echt groot is er van alles te zien. Je kunt kiezen voor een kortere of een lange wandeling waarbij naast de highlights van Veere er ook meer van de directe omgeving gezien wordt. Veere is een oude stad met bijbehorende bestrating, niet echt geschikt voor naaldhakken dus. 

3. Experience in de kerk en een bezoek aan het museum van Veere

De Grote Kerk van Veere is een stenen reus in een piepklein stadje. De kerk zit vol met raadsels en geheimen. Waarom is het gebouw nooit afgemaakt? Wat is hier allemaal gebeurd? Stap in de geschiedenis en wordt ook verliefd op Veere, in de Grote Kerk. 

Het Museum Veere is een historisch museum met beeldende kunst, streekdracht en interieur verbonden met Veere. Het is gevestigd in de Schotse Huizen aan de Kaai en het Stadhuis van Veere. 

 

Klik op de onderstaande knop met Inschrijven om direct naar het keuzeformulier te gaan en uw keuze(s) vast te leggen. 

 

Image