LUNCH

Met het thema ‘innovatie in het voedselsysteem’ kan je veel kanten op. En wel zeer concreet.
Er moet op een Discon tijdens de lunch immers ook wat te eten zijn. Je kan dan grijpen naar het standaard broodje met beleg, maar dat is weinig innoverend.

De uitdagingen die het milieu ons stelt staan hoog op menig agenda. Ook de herkomst van ons voedsel is hier een onderdeel van. De productie van ons voedsel moet duurzamer worden.
Een van de trends hierin is de transitie van dierlijke eiwitten naar plantaardige eiwitten. Dit is voor de vegetariërs onder ons al gesneden koek. Maar bij de gemiddelde burger leven nog veel vooroordelen. Diverse gezegdes zijn hierop van toepassing. Wat de boer niet kent dat eet ie niet. Of zoals de Engelsen zo mooi zeggen: The proof of the pudding is in the eating. Met andere woorden: Als je het niet probeert dan weet je het niet. En dat is wat we gaan doen. Er zijn tegenwoordig veel vegetarische producten die ook aansprekend zijn voor niet hardcore vegetariërs.

De koks van Alcazar hebben de uitdaging aangenomen. Ze gaan voor ons een vegetarische lunch maken. Aan u de vraag of u deze als vegetarisch zult herkennen. Zowel om naar te kijken, maar vooral om van te proeven. Een uitgelezen mogelijkheid om eens met vegetarische producten kennis te maken en de vooroordelen te laten vallen.